Петиція про відставку Зеленського через порушення закону набрала необхідну кількість голосів

 

 

Петиція про відставку президента Володимира Зеленського, який обіцяв піти з посади в разі порушення закону, набрала необхідну для розгляду кількість голосів.

Станом на 14:30 суботи, 18 липня, внесена колишнім народним депутатом Віктором Уколовим петиція на сайті президента набрала 27 601 голос при необхідних мінімум 25 000.

Текст петиції дослівно:

“Ми, що підписалися нижче, закликаємо президента Володимира Зеленського виконати свою передвиборчу обіцянку і подати у відставку з посади президента України через порушення Закону.

18 квітня 2019 року у програмі «Право на владу» кандидат у президенти Володимир Зеленський пообіцяв подати у відставку, якщо порушить закон.

Цим він обнадіяв і здобув підтримку 73% виборців у другому турі, який пройшов лише через чотири дні після тієї заяви.

7 липня 2020 року президент Володимир Зеленський признався, що не задекларував 5,1 млн грн доходів від погашення ОВДП і цим порушив Закон про запобігання корупції.

Звертаємося до пана президента із закликом дотримувати слова і подати у відставку, або визнати, що за чотири дні до другого туру 18 квітня 2020 року він збрехав своїм виборцям.

Володимир Олександрович неодноразово підкреслював, що відрізняється від старих політиків. Ми хочемо побачити підтвердження цим гучним заявам.

Якщо пообіцяв – то іди!”.

18 квітня 2019 року в ефірі програми “Право на владу” на телеканалі “1+1” на той час кандидат у президенти Зеленський заявив: “Якщо я коли-небудь в житті порушу закон, я піду сам”.

7 липня 2020 року він повідомив, що готовий понести покарання, бо торік не задекларував зміни у майновому стані. Національне агентство з питань запобігання корупції вручило Зеленському два адмінпротоколи про адміністративне правопорушення через недекларування змін у майновому стані й пообіцяло направити матеріали до суду.

Читайте також:
“Я буду думати”: Зеленський уже не виключає балотування на другий термін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна