Кулеба: Ухвалений Радою закон про державні оборонні закупівлі наближає Україну до НАТО

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подякував народним депутатам за ухвалення закону про державні оборонні закупівлі, який сприяє інтеграції України до НАТО.

Про це дипломат у п’ятницю, 17 липня, написав у твіттері.

“Це чудова новина. Дякую народним обранцям за цей крок. Новий закон про державні оборонні закупівлі важливий для безпеки України, сприяє інтеграції нашої держави до НАТО та ефективному співробітництву в сфері безпеки та оборони зі США”, – зазначив Кулеба.

Сьогодні Верховна Рада 276 голосами “за” ухвалила в цілому Закон “Про оборонні закупівлі”.

Документ визначає загальні правові засади планування, порядок формування обсягів та особливостей здійснення закупівель товарів, робіт і послуг оборонного призначення для забезпечення потреб сектору безпеки і оборони, інших товарів, робіт і послуг для гарантованого забезпечення потреб безпеки і оборони.

Визначено також порядок здійснення державного і демократичного цивільного контролю у сфері оборонних закупівель.

Закон передбачає здійснення закупівель у рамках трирічного планування, підтримку національної оборонної промисловості як державного, так і приватного сектору, а також – надання доступу до процедур закупівель оборонної продукції іноземним постачальникам за умови надання переваги виробникам, локалізованим на митній території України, й виробникам, які забезпечують більш вигідні умови утримання, сервісу і ремонту поставленої продукції; можливість укладання інвестиційних угод на розвиток виробництва.

Читайте також:
Приєднання України і Грузії до НАТО допоможе вгамувати апетити Путіна, – слухання в Конгресі США

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна