Рада призначила Уруського віцепрем’єром з промполітики

 

Верховна Рада на ранковому засіданні в четвер, 16 липня, призначила Олега Уруського віцепрем’єр-міністром – міністром з питань стратегічних галузей промисловості.

Як передає “Новинарня“, за це рішення проголосували 250 нардепів.

“Найперше завдання – налагодження системи. Щоби позбутися того хаосу, у якому перебуває наша промисловість. Плануємо співпрацювати з профільними асоціаціями, у нас є спільні напрацювання… Тільки разом ми зможемо вийти з тієї кризи, у якій опинилась українська промисловість”, – сказав Олег Уруський у виступі з трибуни ВР.

“За” його призначення проголосував 181 народний депутат від “Слуги народу” (із 248 членів фракції), 22 – від “Опозиційної платформи – За життя” (із 44), 18 – від “Батьківщини” (із 24), двоє – від групи “За майбутнє” (із 24), 15 – від групи “Довіра” (із 20) та 12 позафракційних (із 17).
Не дали голосів фракції “Європейської солідарності” (переважно “утрималися”) та “Голосу” (проголосували “проти”).

То такий Олег Уруський

Олег Уруський – доктор технічних наук, професор, автор і співавтор понад 50 наукових праць, лауреат Державної премії України в галузі науки й техніки (1996 р.), академік Міжнародної академії аеронавтики.

1985 року закінчив Київське вище військове авіаційне інженерне училище.

Обіймав керівні посади на підприємствах і об’єднаннях оборонної промисловості, авіатранспортної та машинобудівної галузей. Очолював Державне космічне агентство України (січень-серпень 2015 року).
Керував підрозділами апарату Ради національної безпеки й оборони України, секретаріату Кабінету Міністрів.

З початку квітня 2020 року Уруський є директором компанії “Прогрестех-Україна”, яка надає інженерні послуги, розробляє програмне забезпечення для провідних підприємств високотехнологічних секторів економіки. Основний партнер і замовник “Прогресстех-Україна” – американська компанія Boeing.

Олег Уруський зазначив лише 7245 грн доходів в електронній декларації про майно та доходи за 2019 рік, пише “Економічна правда”.
Весь дохід Уруського становили гонорари та інші виплати від ТОВ “Акст”.
Його дружина за минулий рік задекларувала 151 тис 979 грн доходів.

Уруський також зазначив у декларації 50 тисяч доларів готівкових коштів.

Він володіє 48% ТОВ “Авіаційно-космічні системи і технології”, 25% ТОВ “Ековей технолоджі”, 33% ТОВ “Юнайтед Гудс Енд Фудз ЛТД”, 25% ТОВ “Юнайтед Гудс Енд Фудс”, 3% ТОВ “НДТЦ РОТОР” і 33% компанії Proxima Technical Consulting FZ LLC (ОАЕ).

Крім цього, Уруський має земельну ділянку (22 266 кв. м) у Київській області та спільну з дружиною 50% квартири (93,3 кв. м) у Києві.

Його дружина володіє трьома земельними ділянками (1 500, 2 479 і 2 266 кв. м) і незавершеним будинком (505 кв. м) у Київській області.

Також Уруський має автомобіль Audi A7 2016 року випуску, а дружина – Peugeot 2008 2014 року випуску.

Читайте також:
Новий голова НБУ Шевченко не пройшов спецперевірку до призначення на посаду, – Юрчишин

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна