Старійшина українського політикуму академік Юхновський закликав Зеленського зробити Порошенка своїм радником

 

Народний депутат України І–IV скликань Ігор Юхновський звернувся до глави держави Володимира Зеленського з проханням зробити попереднього президента своїм радником.

Про це він заявив у четвер, 16 липня, під час урочистого засідання присвяченого 30-ій річниці ухвалення Декларації про суверенітет України, пише “Главком”.

“Нехай ваш попередник стане вашим радником і опорою. Не дозвольте знижувати авторитет попередніх президентів”, – наголосив Юхновський.

На думку старійшини українського парламентаризму, прийняття декларації про суверенітет стало вставним ключем у двері незалежної держави Україна.

“Держава у своєму розвитку пережила міні-революції, Майдани. Кожен Майдан чогось досягав, але щось і втрачав. Всі досягнення Майданів вистраждані величезними масами народу. І за жодних подій і обставин вони не повинні втрачатись”, – переконаний Ігор Юхновський.

“Зараз є страшна дійсність – війна. Йде війна за землю, за Україну. Будьте рішучим, мудрим і непереможним. Не бійтесь воювати – на те у вас є Збройні сили цієї країни”, – звернувся він до Зеленського.

Юхновський також закликав молодих депутатів з монобільшості до культури парламентаризму.

“Шановні депутати дев’ятого скликання! Будьте працьовитими, бережіть честь у Верховній Раді – cвоїми діями, своєю мовою, своїм зовнішнім виглядом. Уведіть обов’язково дрес-код. І одержуйте накінець шалену радість від прийнятих хороших законів української держави”, – побажав академік Юхновський.

Також Юхновський звернувся до президента Зеленського із закликом стати прикладом для наслідування у прагненні говорити українською.

“Нехай ваша українська мова стане рідною і чудовою за своїм мелодійним звучанням. Нехай такою вона стане у вашій родині. Від вас яскравим світлом нехай вона пошириться на ваших соратників, і на всю державу”, – сказав Юхновський.

Читайте також:
Зеленський в Раді визнав: шостий рік захищаємо суверенітет від російської агресії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна