Уряд заборонив імпорт російських залізничних вагонів

 

Уряд схвалив заборону імпорту в Україну залізничних вагонів з Російської Федерації.

Про це в середу, 15 липня, повідомила пресслужба Міністерства інфраструктури.

Згідно з повідомленням, уряд схвалив проєкт постанови “Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів від 30 грудня 2015 р №1147”, який забороняє ввенезння на митну територію України залізничних вагонів, попередніми власниками яких були підприємства-резиденти Російської Федерації, або вони були приписані до російської залізничної адміністрації.

За словами міністра інфраструктури Владислава Криклія, попередньою постановою вже було запроваджено заборону ввезення в Україну залізничних вагонів, що були у попередньому користуванні, походженням з Російської Федерації.

“Проте у той же час з листопада минулого року юридичними особами-резидентами України було придбано 1165 вагонів, країною походження яких не була Російська Федерація. З них попереднім власником 608 вагонів були підприємства-резиденти Російської Федерації, а 15 вагонів були у власності підприємств-резидентів Російської Федерації з 2014 року. Щоб такі рухомі склади теж підпадали під дію заборони, ми внесли відповідні зміни в постанову, які сьогодні і підтримав уряд. Вдячний колегам за схвалене рішення”, – цитує пресслужба слова Криклія.

Відповідно до нових змін, передбачається заборона на імпорт в Україну вагонів, що були у вжитку.

Заборона поширюється і на ті випавдки, якщо серед залізничних адміністрацій, приписки яких з 20 лютого 2014 року є або була залізнична адміністрація Російської Федерації.

Читайте також:
“Укрзалізниця” зменшила кількість потягів до Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна