“Укрзалізниця” зменшила кількість потягів до Росії

 

Акціонерна компанія “Укрзалізниця” скоротила періодичність курсування поїздів до Росії через падіння попиту.

Як повідомила прес-служба компанії, з 5 лютого 2019 року поїзди №24/23 Одеса — Москва — Одеса та № 20/19 Харків — Москва — Харків будуть відправлятися через день замість щоденного курсування.

“Зменшення рейсів поїздів в Росії пов’язано зі стрімким падінням пасажиропотоку між країнами. Так, у 2018 році “Укрзалізниця” перевезла до Росії 772,9 тисячі пасажирів, що майже на 20% менше, ніж у 2017 році”, — йдеться в повідомленні.

Зазначається, що згідно зі статистикою, з кінця літа 2018 року пасажири стали значно частіше подорожувати залізничним транспортом до Європейського Союзу.

“За період з серпня до кінця минулого року “Укрзалізниця” перевезла пасажирів в ЄС на 10% більше, ніж у РФ. Загалом до ЄС і назад з серпня 2018 року до січня 2019 року перевезено 362,9 тисячі пасажирів, а в Росію і назад — 329,4 тисячі пасажирів”, — йдеться в повідомленні.

Також, фахівці “Укрзалізниці” прогнозують подальшу переорієнтацію зарубіжного пасажиропотоку на європейський напрям.

У прес-службі нагадали, що в 2018 році вже були скасовані прямі поїзди та причіпні вагони, які прямували до Росії з Івано-Франківська, Чернівців, Кременчука та Чернігова.

Читайте також:
“Укрзалізниця” запустить ще один поїзд зі Львова до Перемишля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна