Окупанти перешкоджають виїзду абітурієнтів з ОРДЛО для вступу в українські виші, – Казанський

 

Бойовики “ЛДНР” не випускають на підконтрольну Україні територію абітурієнтів, які їдуть вступати в українські виші без ЗНО. Окупанти відмовляють випускникам під приводом карантину.

Про це написав представник Донецька в ТКГ, журналіст Денис Казанський на своїй сторінці у фейсбуці.

“На окупованій території дійсно проживає багато молоді, яка хоче вирватися з резервації. Для них вступ до українського вишу- це шанс покинути гетто. Але після того як Україна скасувала ЗНО для дітей з ОРДЛО, бойовики злякалися, що втратять молодь, і закрили людям виїзд. Під приводом карантину”, – повідомив Казанський.

Він пояснив, що зараз дозвіл на перетин лінії розмежування видає “міжвідомчий штаб ДНР”. А він випускає тільки тих, хто має прописку на підконтрольній території.

“Абітурієнтів спеціально тримають у неволі, щоб вони втратили час і не змогли навчатися в українських вишах. У відповідь на всі прохання дозволити виїзд, бойовики відповідають, що вступати треба в “університети ДНР”. Як бачите, в ОРДЛО дійсно чимало людей, які шукають можливість звідти виїхати. І втеча населення, судячи з усього, набула таких масштабів, що бойовикам довелося встановити якусь подобу залізної завіси, щоб зупинити відтік молоді”, – написав Казанський.

Журналіст також опублікував скрін листа одного з мешканців окупованої території, який і  розповів про ситуацію з перших уст:

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський підписав закон про можливість вступу в українські виші жителів тимчасово окупованих територій Донбасу та Криму без здачі зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також:
“Вступ в українські виші без ЗНО – це шанс для дітей з ОРДЛО усвідомити себе українцями”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна