У НАСА готові запускати дослідницьку місію на Марс 30 липня

 

Американське аерокосмічне агентство повідомило дату запуску космічного корабля, який доставить на Червону планету марсохід Perseverance.

Про це повідомили на офіційному сайті НАСА.

Зазначається, що запуск марсохода запланований на 30 липня о 7:50 am ET (14:50 за київським часом).

Модуль, де розміщений марсохід, уже прикріплений до ракети-носія Atlas V (розробники Lockheed Martin та Boeing) і перебуває на стартовому майданчику на мисі Канаверал (Флорида, США).

Марсохід Perseverance, назву якому дав семикласник зі США, шукатиме ознаки життя на Марсі, а також збиратиме зразки каменів та ґрунту, що, можливо, будуть доставлені на планету Земля. Ця місія також повинна допомогти у підготовці старту людини на Марс, яка вже триває.

Модуль із марсоходом повинен увійти в атмосферу Марса 18 лютого 2021 року і “скинути” дослідницький апарат в кратері Джезеро.

Perseverance працюватиме як мінімум один марсіанський рік (близько 687 земних днів).

Кратер Джезеро має ширину 45 кілометрів і розташований на західному краю Рівнини Ісіди — гігантського басейну на північ від марсіанського екватора, утвореного в момент, коли космічне тіло вдарилося об поверхню Марса.

Крім різноманітних наукових систем, на борту марсохода також розміщений невеликий вертоліт, який, як вважають вчені, зможе літати над марсіанським ґрунтом.

Читайте також:
Перевезти людей на Марс: Ілон Маск представив космічний корабель Starship. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна