На Майдані Незалежності попрощалися з Героєм України Тарасом Матвіївим. ФОТО

 

На Майдані Незалежності в Києві попрощалися із загиблим на Луганщині Героєм України, офіцером 24-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені короля Данила Тарасом Матвіївим.

Церемонія відбулася у вівторок, 14 липня, із 8-ї годині ранку – так рано у зв’язку з тим, що тіло полеглого транспортується з Донбасу на Львівщину, де також відбудеться прощання і похорон на малій батьківщині.

У прощанні на Майдані взяли участь кілька сотень людей, переважно військові. Серед них – міністр оборони Андрій Таран і головнокомандувач Збройних сил України генерал-лейтенант Руслан Хомчак.

На жалобному мітингу були прапори 3-ї сотні Самооборони Майдану та добровольчої чоти “Карпатська Січ”, у лавах яких Тарас боровся і воював у 2014-2015 роках.

Міністр Таран вручив батькові загиблого воїна зірку Героя України.

Також наказом міністра Матвіїву посмертно присвоїли звання лейтенанта.

Матвіїв прощання Київ Матвіїв прощання Київ 6 Матвіїв прощання Київ 5 Матвіїв прощання Київ 3 Матвіїв прощання Київ 2 Матвіїв прощання Київ 1 батько прощання прощання - Тарас Матвіїв_Київ_2 прощання - Тарас Матвіїв_Київ_1 прощання - Тарас Матвіїв_Київ
<
>

фото: Ірина Семеняка, Роман Кулик, “Новинарня

Також усі бажаючі матимуть змогу попрощатися з Тарасом цього дня у Львові, в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла, з 17:00.

У середу, 15 липня, о 12:00 почнеться панахида та чин поховання Тараса Матвіїва в Жидачеві Львівської області, в церкві Воскресіння Господнього (вул. Маркіяна Шашкевича, 60).

Читайте також:
24 омбр імені короля Данила попрощалася з Героєм України Тарасом Матвіївим. ФОТО

Як інформувала “Новинарня“, відомий громадський активіст, майданівець, командир взводу 24 омбр ЗСУ Тарас Матвіїв загинув під Троїцьким на Луганщині 10 липня унаслідок мінометного обстрілу.

11 липня 24-та окрема механізована бригада ім. короля Данила ініціювала відзначення лейтенанта Тараса Матвіїва званням Героя України посмертно.

13 липня президент Володимир Зеленський присвоїв Матвіїву звання Героя України з удостоєнням ордена “Золота Зірка”.

Тарас Матвіїв народився 18 лютого 1989 року на Волині. Жив у місті Жидачів Львівської області, закінчив Жидачівську ЗОШ №1.
Журналіст за освітою (журфак Львівського національного університету імені І. Франка). Працював кореспондентом на ТРК “Ера”, каналі TVi та ін.
Був громадським активістом, майданівцем, учасником Революції Гідності в Києві (3-тя сотня Самооборони Майдану).
Після початку АТО брав участь у бойових діях як доброволець в окремій добровольчій чоті “Карпатська Січ”.
Був співкоординатором “Пошукової ініціативи Майдану”, волонтером у “Народному легіоні”.
Колишній депутат Жидачівської райради, член ГО “Українська галицька асамблея”.
Випускник Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові.

Читайте також:
Загиблі герої червня: обличчя й історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна