На Кіровоградщині судитимуть жінку, яка називалася дружиною загиблого військового та привласнила 1,2 млн

 

У Кіровоградській області завершили досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо жінки, котра шляхом шахрайства незаконно отримала 1,2 млн грн одноразової грошової допомоги, видавши себе за цивільну дружину військовослужбовця, який загинув у районі проведення антитерористичної операції.

Про це в понеділок, 13 липня, повідомляє пресслужба офісу генерального прокурора.

“Обвинувальний акт щодо 32-річної жінки за ч. 4 ст. 190 (шахрайство) та ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) Кримінального кодексу України спрямовано на судовий розгляд. Слідство зібрало достатню кількість доказів вини жінки. Наразі подальшу її долю визначатиме суд”, – йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що підозрювана, з метою створення удаваності спільного проживання однією сім’єю без реєстрації шлюбу із загиблим, вчинила низку шахрайських дій.

Зокрема, скориставшись скрутним майновим становищем сестри загиблого, запропонувала останній поховати героя за місцем свого проживання, на що остання погодилася.

“У подальшому, скориставшись цим фактом та спекулюючи патріотичними настроями працівників міської ради, підозрювана отримала довідки, які містили недостовірні дані про те, що вона дійсно проживала в громадському шлюбі із загиблим та він брав участь у вихованні її дитини. На підставі вказаних довідок суд визнав підозрювану членом сім’ї загиблого героя, що і дозволило їй отримати компенсаційні виплати”, – розповідають правоохоронці.

Внаслідок злочинних дій жінки державі в особі Міністерства оборони України спричинено матеріальні збитки у розмірі 1,2 млн гривень.

Під час досудового розслідування до суду заявлено цивільний позов про повернення цих коштів.

Читайте також:
Шахрайська схема: як самозваний “альфач” викрав гроші з картки вдови загиблого воїна

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна