У США російського хакера Нікуліна визнали винним у зломі 117 млн акаунтів із соцмереж

 

Журі присяжних у американському Сан-Франциско визнало росіянина Євгена Нікуліна винним у зломі понад 117 млн акаунтів у Linkedin, Dropbox і Formspring в 2012 році.

Про це в суботу, 11 липня, поінформував сайт Bloomberg.

Під час судового засідання Нікулін був визнаний винним за всіма дев’ятьома пунктами. Зокрема в крадіжці 117 млн ​​облікових записів. Це стало одним з найбільших витоків даних в історії США.

Остаточний вирок Нікуліну винесуть 29 вересня 2020 року.

Відповідно до заяви Міністерства юстиції США, йому загрожує до 10 років ув’язнення за продаж вкрадених даних і встановлення шкідливих програм на захищених комп’ютерах, п’ять років за обвинуваченням у змові і комп’ютерний злом, а також обов’язковий дворічний строк за крадіжку особистих даних.

Євген Нікулін був затриманий в Чехії за запитом США в 2016 році. У 2018-му він був виданий штатам. Суд над Нікуліним почався в березні, але переривався через пандемію COVID-19.

До суду росіянин протягом багатьох років перебував у різних американських в’язницях, що є порушенням конституції США, відзначає агентство Bloomberg.

Психіатр, якого призначив суддя, раніше визнав Нікуліна психічно неврівноваженим.

Читайте також:
Хакери з РФ зламали електронну пошту Ангели Меркель, – Der Spiegel

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна