“Морські котики” відпрацювали виведення груп в тил противника. ФОТО, ВІДЕО

 

Під час масштабних водолазних зборів оператори 73-го морського центру ССО відпрацьовували виведення груп в умовний тил противника.

Відповідне відео з навчань поширили в пресцентрі 73-го мцспп.

Зазначається, що оператори виводили групи в умовний тил противника безпарашутним десантуванням у воду по-штурмовому й з допомогою комплекту знімного бортового обладнання “Канат-1” на катери, що перебували у морі та на обмежену ділянку місцевості на суші.

Після виводу оператори продовжили відпрацьовувати ведення тактичних дій, передає “Армія.Інформ”.

Як зазначили в центрі, постійні навчання та тренування не самоціль, це один зі способів підтримання навичок на шляху до виконання бойового завдання.

Окрім загальної комплексної програми спільних заходів, у кожного підрозділу був ще й окремий план дій. Відпрацьовували та вивчали особливості будови затонулого судна, що використовували як тренажер, щодо можливого облаштування схованок.

Окремою вправою було підняття затонулих об’єктів з допомогою спеціальних систем аварійного підйому та підйому великих предметів від 100 до 2000 кг.

Під час виконання комплексу вправ бійці використовували апарати з відкритою системою дихання та бронежилети з позитивною плавучістю.

Читайте також:
“Морські котики” ССО вперше десантувалися на Кінбурнську косу та острів Березань. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна