На Донбасі побільшало диверсійних груп із кадровими військовими РФ, – розвідка

 

Із початку липня 2020 року на Донбасі зафіксовано збільшення кількості диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар, укомплектованих кадровими російськими військовими зі складу з’єднань і частин Південного військового округу ЗС РФ.

Про це в п’ятницю, 10 липня, поінформував речник Міноборони Максим Праута із посиланням на інформацією Головного управління розвідки Міноборони.

“Командування російсько-окупаційних військ, попри декларування заяв про прагнення до мирного врегулювання обстановки, продовжує заходи з її дестабілізації. Зокрема, з початку липня зафіксовано збільшення кількості випадків застосування окупантами диверсійно-розвідувальних груп і снайперських пар, зокрема укомплектованих кадровими російськими військовослужбовцями, які прибули зі складу з’єднань і частин Південного військового округу ЗС РФ. При цьому для прикриття виходу снайперів і ДРГ у “сіру зону” противник здійснює мінометні обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил”, – зазначив Праута.

Також, за його словами, окупанти продовжують завозити через неконтрольовані Україною ділянки кордону на тимчасово окуповану територію у Донецькій та Луганській областях модернізовані та нові снайперські комплекси російського виробництва.

Як інформувала “Новинарня“, українська розвідка повідомила, що російські снайпери обстрілюють позиції ЗСУ на Донбасі з “сірої зони”.

Читайте також:
ОБСЄ виявила п’ятикратне збільшення військової техніки біля лінії зіткнення на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна