У Львові від COVID-19 померла вже друга лаборантка, а на Одещині – літній чоловік без симптомів

 

У Львові від коронавірусного захворювання у четвер, 9 липня, померла вже друга працівниця міського лабораторного центру.

Про це повідомляє “24 канал” із посиланням на головного епідеміолога області Наталію Тімко.

“Жінка перебувала понад два тижні в обласній інфекційній лікарні. Останні дві доби — у відділенні інтенсивної терапії на апараті штучної вентиляції легень”, – розповіла Тімко.

За словами інфекціоністки, хвороба у 55-річної пацієнтки розвивалася поступово: спершу жінка почала кашляти, потім з’явилася задишка, а коли зробили комп’ютерну томографію легень, – виявили пневмонію.

Згодом ПЛР-тест підтвердив діагноз COVID-19.

Чоловік померлої також інфікований і перебуває в лікарні. Але в нього, за словами Тімко, динаміка перебігу захворювання позитивна.

Як писала “Новинарня“, 26 червня від коронавірусного захворювання померла 70-річна очільниця Львівського міського лабораторного центру МОЗ Галина Михальчук. Тоді місцеві ЗМІ повідомляли, що на COVID-19 різного ступеня тяжкості захворіли майже всі працівники лабораторного центру Львова.

Станом на 9 липня на Львівщині коронавірус було діагностовано загалом у 6681 людини, з них 990 пацієнтів уже одужали та 174 – померли.

Читайте також:
Протягом доби на Львівщині в 152 людей діагностували COVID-19.
Лікарні Львова заповнені на 95%

Тим часом в Одеській області від ускладнень, спричинених COVID-19, помер 79-річний чоловік, у якого хвороба протікала взагалі безсимптомно.

Як повідомляє “Думская“, мешканець Лиманки Овідіопольського району (Хутір Музикевича) заразився від інфікованої дружини.

Оскільки симптомів захворювання у нього не було, чоловік лікувався вдома на самоізоляції, хоч і мав інвалідність 2-ї групи з ураженнями центральної нервової та серцево-судинної системи.

В Одеській області станом на 9 липня на коронавірус інфікувалися загалом 2052 особи, з них 863 людини одужали, а 26 – померли від ускладнень.

Читайте також:
На Одещині помер сімейний лікар, у якого діагностували COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна