Протягом доби на Львівщині в 152 людей діагностували COVID-19. Лікарні Львова заповнені на 95%

доповнено

Упродовж минулої доби, 2 липня, у Львівській області зафіксували 152 нові випадки інфікування коронавірусом.

Про це в п’ятницю, 3 липня, інформує пресслужба Львівської міської ради.

“За минулу добу лабораторні центри зробили 1053 ПЛР-тести (744 нові проби), з яких 152 тести позитивні (114 серед нових проб). Залишок у холодильнику – 870 проб”, – йдеться в повідомленні.

Загалом на Львівщині з початку епідемії було діагностовано COVID-19 у 5882 людей, 157 із них померли, 873 пацієнти одужали. Наразі активних випадків хвороби – 4853. За цим показником область на першому місці в Україні.

Водночас, за даними РНБО, у Львівській області за минулу добу зареєстровані 153 нові випадки COVID-19.

Керівник управління охорони здоров’я міста Львова Володимир Зуб заявив, що лікарні міста заповнені на 95%.

Як повідомляє пресслужба міськради, 3 липня Зуб зазначив, що зараз у місті певна стабілізація, бо в попередні тижні за добу фіксували 70, 80 і навіть 100 випадків коронавірусу, зараз їх стало менше – 46, 32, 31, а за останню добу – 54.

“Але це не означає, що ситуація пішла на спад, тому що в наші стаціонари дуже багато пацієнтів поступають щодня, в нас фактично заповненість сьогодні в міських установах становить 95%, і хоча ми виписуємо кожен день пацієнтів, але водночас рівно стільки ж до нас і поступає”, – розповів Зуб.

За даними МОЗ, станом на 3 липня завантаженість ліжок у Львівській області складала 42,95%, що не перевищує допустимий показник у 50%.

Читайте також:
В Україні зменшилася кількість нових інфікувань COVID-19 за добу, смертність – зросла. ДИНАМІКА ПОКАЗНИКІВ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна