Уряд схвалив законопроєкт про компенсації за затримки пенсій і зарплат

 

Кабінет Міністрів підтримав законопроєкт “Про внесення змін до Закону України “Про компенсацію громадянам втрати частини доходів у зв’язку з порушенням строків їх виплати”.

Таке рішення ухвалили на засіданні уряду в середу, 8 липня, без обговорення, передає “Укрінформ”.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту, документом пропонується визначити вичерпний перелік видів грошових доходів, за порушення строків виплати яких громадянам нараховується компенсація, включивши до такого переліку пенсії або щомісячне довічне грошове утримання (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством), соціальні виплати, стипендії, заробітну плату (грошове забезпечення), суму індексації грошових доходів громадян.

Також проєктом акту уточнюються джерела виплати такої компенсації.

Нагадаємо, в Україні з 1 липня зростає прожитковий мінімум, суми соціальних виплат і мінімальна пенсія.

Читайте також:
В уряді хочуть запустити накопичувальну пенсійну систему з 2021 року

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна