НАЗК вручило Зеленському два протоколи через адмінпорушення

 

Голова Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков склав і вручив президентові України Володимиру Зеленському два адміністративні протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями – неподанням повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

Як повідомили у пресслужбі НАЗК у вівторок, 7 липня, відповідні матеріали будуть передані до суду.

“Після вступу на посаду президента України Володимир Зеленський зробив покупку і продаж облігації внутрішньої державної позики. Загальна вартість придбаних і проданих боргових цінних паперів перевищувала 50 прожиткових мінімумів. Таким чином, Володимир Зеленський повинен був подати до Реєстру декларацій повідомлення про суттєві зміни в майновий стан упродовж 10 днів з моменту покупки і продажу ОВДП. Повідомлення до реєстру не надійшло”, – зауважили в НАЗК.

7 липня голова НАЗК Олександр Новіков вручив президентові два протоколи у зв’язку з адміністративними порушеннями (стаття 172-6 КУпАП).

Нагадаємо, нещодавно Зеленський порушив закон і заявив сам на себе в НАЗК.
У квітні 2018 року тоді ще кандидат у президенти України Володимир Зеленський заявив, що коли порушить закон, то піде у відставку сам.

Читайте також:
За 2019 рік Зеленські заробили 28,6 млн грн, а поїздку в Оман оплатила “перша леді”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна