У Відні застрелили чеченця, який критикував Кадирова

 

У передмісті столиці Австрії пострілом у голову вбили уродженця Чечні.

Як повідомляють джерела видання “Кавказ.Реалії“, загиблий – Маміхан Умаров, відомий як Анзор із Відня, який публічно критикував главу Чечні Рамзана Кадирова.

Газета Österreich повідомляє, що злочин стався в суботу, 4 липня, о 19:30 біля віденського торгового центру G3. Стрілець пересувався на автомобілі сріблястого кольору. Поліція його затримала в місті Лінц.

Представник однієї з чеченських діаспор в Європі сказав: “Стріляв уродженець Чечні. Убитим, за нашою інформацією, є Анзор з Відня”.

Умаров в соцмережах і різних інтерв’ю заявляв про себе як колишнього співробітника міністерства шаріатської державної безпеки республіки Ічкерія, розповідав про зв’язки російських спецслужб із замахами на політемігрантів та колишніх чеченських сепаратистів у Європі. Також Умаров був послідовним критиком Рамзана Кадирова.

Нагадаємо, на обміні в грудні 2019 року Україна віддала стороні бойовиків ОРДЛО Артура Денісултанова-Курмакаєва – найманця Рамзана Кадирова, який 1 червня 2017 року вчинив замах на українських чеченських активістів, учасників АТО Адама Осмаєва й Аміну Окуєву, а раніше вбив екс-охоронця президента Чечні Умара Ісраїлова, бо той виявився “відступником”.

Читайте також:
Офіс генпрокурора повідомив про підозру організатору вбивства Аміни Окуєвої

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна