В Україні засудили іноземців, що переправляли найманців “ІДІЛ” у Сирію та Ірак

 

Суд в Україні засудив до понад 10 років позбавлення волі двох іноземців, які налагодили тут канал переправлення терористів “ІДІЛ” до Сирії та Іраку.

Про це в четвер, 2 липня, поінформувала пресслужба СБУ.

Слідство встановило, що двоє уродженців однієї зі закавказьких країн створили у Харківській області пункт переправлення найманців для міжнародної терористичної організації “Ісламська держава”.

Зловмисники у 2013-2015 роках “приймали” учасників “ІДІЛ” з республік Північного Кавказу РФ, країн Закавказзя та Центральної Азії.

Потім вони транзитом через Україну направляли їх до сирійсько-іракської зони для участі у бойових діях на боці “ІДІЛ”. Спільники також забезпечували їх фінансами, житлом та документами для виїзду.

Вони постійно координували свої дії з керівниками “Ісламської держави”, які перебували у Туреччині та Сирії та регулярно отримували від них фінансову та іншу допомогу для підтримки терористичної діяльності.

Також у жовтні 2013 року засудженні надали різну підтримку бойовику для підготовки та вчинення терористичного акту на території однієї з країн Центральної Азії.

Під час обшуків у засуджених вилучили символіку “Ісламської держави”, гранати, вибухові речовини, електродетонатори, короткоствольну вогнепальну зброю та боєприпаси.

Також виявили велику кількість бланків водійських прав і паспортів громадян країн Центральної Азії, РФ, Євросоюзу та України, обладнання для виготовлення підроблених печаток і штампів, диски з фотографіями бойовиків для виготовлення підроблених документів, платіжні картки банків різних держав.

Суд визнав зловмисників винними, зокрема за ч. 1 ст. 258-3 та ч. 2 ст. 258-5 ККУ.

Читайте також:
У Чехії за участь у бойових діях на Донбасі на три роки засудили Кафку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна