Польща оплатить працівникам з України тести на коронавірус, – посол

 

Українці, які приїздять до Польщі на роботу, проходять тестування на коронавірус коштом Польської держави.

Про це в ефірі каналу “Дом” заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, повідомляє “Європейська правда“.

“Вже з кінця травня такі поїздки здійснюються. Є кілька прикордонних переходів, через які громадяни України, що працюють у Польщі, мають робочу візу, контракт в Польщі, можуть приїхати”, – розповів посол про українських працівників.

“Їм обов’язково треба заповнити анкету, в якій пояснити, де вони житимуть у Польщі, щоб можна було перевірити, чи виконують вони умови карантину. Їм вимірюють температуру, здійснюють основні елементи перевірки на хворобу.

Але що важливо: всі громадяни України, які їдуть у Польщу на роботу, проходять тестування за рахунок державних коштів Польщі там, де вони будуть працювати, і карантин вони проходять у місцях праці“, – розповів Ціхоцький.

При цьому за його словами, під час карантину громадяни можуть працювати, але в рамках групи людей, з якою робітник приїхав до Польщі. При цьому можливості такого робітника мандрувати Польщею обмежені протягом восьми днів.

Як писала “Новинарня“, з 3 липня Польща відновила обов’язковий 14-денний карантин для авіапасажирів, які прибувають з України літаками.

З 1 липня такий карантин було скасовано, але з огляду на зростання в Україні статистики нових заражень коронавірусом Україну знову вилучили з переліку країн поза межами Євросоюзу, з аеропортів яких пасажири мають право в’їжджати на територію Польщі без обов’язкового карантину.

Водночас це не стосується певних категорій прибулих, зокрема й учнів, студентів різних форм навчання, слухачів вишів післядипломної освіти, аспірантів, які документально доведуть на кордоні факт навчання в Польщі та вчених, які проводять там наукову чи дослідницьку роботу.

Читайте також:
Україна не потрапила в “зелений” список країн, для яких ЄС відкрив кордони з 1 липня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна