Польща везе допомогу лікарні Слов’янська та бере участь у відзначенні річниці звільнення

 

Посли Польщі, Латвії, Естонії та Словаччини візьмуть участь у вшануванні шостої річниці визволення Слов’янська, Краматорська та Бахмута від російських бойовиків.

Про це “Новинарні” повідомили у пресслужбі посольства Республіки Польща в Україні.

Посли Польщі – Бартош Ціхоцький, Латвії – Юріс Пойканс, Естонії – Каймо Кууск та Словаччини – Марек Шафін долучаться до заходів з нагоди шостої річниці звільнення Слов’янська, Краматорська і Бахмута в неділю, 5 липня.

А наступного дня польські дипломати передадуть допомогу для боротьби з коронавірусом місцевим медичним закладам.

Так, Слов’янській центральній районній лікарні, розташованій у місті Миколаївка Донецьої області буде передано дезінфікуючі засоби та засоби індивідуального захисту, в тому числі 2,5 тисячі захисних масок. Проєкт підтримки цієї лікарні в боротьбі з COVID-19 фінансується з коштів польської допомоги з розвитку.

Дитяча лікарня в Слов’янську отримає 4000 літрів дезінфікуючої рідини, 500 захисних окулярів, 3000 масок та 5000 одноразових захисних рукавичок, придбаних польськими компаніями, що працюють в Україні: PGNiG, Orlen, PZU, PKO BP та міністерством здоров’я Польщі і Польським національним фондом.

Як писала “Новинарня“, раніше Польща передала Україні 134 тонни захисних матеріалів для протидії поширенню коронавірусної інфекції, які призначені для медичних закладів.

Читайте також:
Польща передала військовому госпіталю Києва обладнання для боротьби з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна