В СБУ Одещини викрили полковника, який вимагав із підприємця $250 тис. за нерозголошення обставин загибелі нардепа

 

Офіс генерального прокурора заявив про викриття організованої злочинної групи під керівництвом полковника СБУ – заступника начальника одного з відділів Управління Служби безпеки України в Одеській області.

Про це пресслужба ОГП повідомила 2 липня.

Провадження відкрито за ч. 4 ст. 189 Кримінального кодексу України – “Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження”.

“За даними слідства, співробітник спецслужби організував та керував діяльністю злочинного угруповання у складі не менше чотирьох осіб, учасники якого вимагали у підприємця грошові кошти в сумі 250 тис. доларів США за можливе нерозголошення відомостей щодо обставин загибелі народного депутата України, які можуть йому зашкодити. У випадку відмови від надання коштів, вони погрожували застосувати насильство над потерпілим та його близькими родичами”, – ідеться в повідомлені ОГП.

Як пише одеське видання “Думська“, судячи з усього, йдеться про члена парламентської групи “Довіра” Валерія Давиденка, якого в кінці травня знайшли мертвим в офісі в Києві (офіційна версія загибелі нардепа – самогубство).

Підполковнику СБУ повідомлено про підозру, до суду готуються клопотання про обрання запобіжного заходу і відсторонення від посади.

Відбувалися обшуки за місцями проживання фігурантів та у приміщенні УСБУ в Одеській області з метою виявлення і вилучення речей та документів, які мають доказове значення у кримінальному провадженні. Було виявлено та вилучено кілька одиниць “предметів схожих на зброю та бойові припаси як можливе знаряддя злочину”.

Дії проводили слідчі ДБР за процесуального керівництва Спеціалізованої прокуратури у сфері нагляду за кримінальними провадженнями про військові злочини та у сфері оборонно-промислового комплексу Офісу Генпрокурора та за участі військової прокуратури Південного регіону України, за оперативного супроводу Головного управління внутрішньої безпеки СБУ.

Читайте також:
ДБР скерувало до суду обвинувальний акт щодо двох СБУшників за отримання хабара

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна