Яна Зінкевич у свій день народження оголосила збір коштів на оформлення УБД добровольцям

 

Народна депутатка від партії “Європейська солідарність”, засновниця медичного батальйону “Госпітальєри” Яна Зінкевич у свій день народження оголосила збір коштів на оформлення статусу учасника бойових дій для бійців та ветеранів добровольчих підрозділів.

Про це вона написала у фейсбуці 2 липня, в день свого 25-річчя.

“Моя ціль – допомогти оформити УБД декільком підрозділам (а по можливості, ще й більшій кількості підрозділів). Адже процедура, на жаль не проста, а оформлення свідчень коштує грошей”, – зазначила Зінкевич.

“Ми всі знаємо, що зараз складні часи. І вони у сто разів важчі для бійців-добровольців. Адже здебільшого це люди, які після років війни мають серйозні проблеми зі здоров‘ям, погане матеріальне становище. І отримання УБД важливе в тому числі і тим, що дасть доступ цим людям до великого переліку пільг, а відповідно й покращить якість життя”, – наголошує депутатка.

За її словами, вже зібрано відповідні документи для оформлення статусу учасника бойових дій для підрозділів Української добровольчої армії: “Волинь”, “Госпітальєри”, “Рембо”, “Вольф”. У процесі збору також документи “Чорного Туману” та групи Мюллера.

“Першими підрозділами я обрала ті, що є меншими ніж батальйони. Якщо ви належите або належали до цих підрозділів, будь ласка, зв’яжіться з вашими командирами, щоб вони включили вас в список”, – звернулася до ветеранів Зінкевич.

Вона зауважила, що збирати документи для оформлення УБД для добровольців непросто: лише збір, подача й оформлення документів перших 50 добровольців зайняли два тижні роботи по 5-6 годин на день.

“Але я до цього готова. І тому моя мета сьогодні – зібрати 300 000 гривень для оплати 750 нотаріальних свідчень для 250 наших добровольців“, – написала ветеранка.

Вона запевнила, що в разі залишку кошти буде використано на допомогу пораненим, захворілим, оплату ліків та інші подібні витрати батальйону “Госпітальєри”.

Картка для збору коштів: 5168 7422 3976 3869 (Герасим’юк Олена).

“Прошу не дарувати мені подарунки, а вкластися в мою ідею”, – звернулася до читачів Зінкевич.

Як писала “Новинарня“, закон, який регулює отримання статусу учасника бойових дій для добровольців, набув чинності 1 січня 2020 року. Однією з необхідних умов для отримання УБД бійцем добровольчого підрозділу є три завірені нотаріально свідчення про його перебування в зоні бойових дій від тих, хто на той момент мав статус УБД.

Докладну інструкцію про те, що необхідно добровольцям для оформлення посвідчення УБД, читайте тут.

Читайте також:
“Це не про пільги, а про вдячність”: як перші добровольці отримують статус УБД

Яна Зінкевич: “Зціплюю зуби і йду далі”. Велике інтерв’ю з командиром “Госпітальєрів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна