СБУ заявила, що викрила мільйонні розкрадання на Житомирському бронетанковому заводі

 

Контррозвідка Служби безпеки України заявляє, що викрила посадовців Державного підприємства “Житомирський бронетанковий завод” на мільйонних зловживаннях під час ремонту систем захисту для українських Збройних сил.

Про це в четвер, 2 липня, повідомили в пресцентрі української спецслужби.

“Навесні 2018 року посадовці державного підприємства уклали із львівським науково-виробничим об’єднанням договір на технічне обслуговування та ремонт приладів радіаційної і хімічної розвідки”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що вартість ремонту систем захисту становила 2,5 мільйона гривень.

“Водночас ініційована СБУ перевірка засвідчила, що на бронетанковому заводі наявна вся необхідна матеріально-технічна база, яка дозволяє без задіяння сторонніх фірм здійснювати обслуговування і налаштування цієї військової техніки. У той же час львівське підприємство необґрунтовано залучило три фірми-субпідрядники, штучно завищивши вартість робіт на понад 60%”, – додають в Службі безпеки.

Також зазнчається, що експерти виявили низку порушень технологій ремонту і тестування військових приладів.

“Це могло призвести до передчасного виходу з ладу обладнання та ставило під загрозу життя і здоров’я військовослужбовців в умовах радіаційної та хімічної небезпеки”, – йдеться в пресрелізі СБУ.

Правоохоронці провели сім санкціонованих обшуків на бронетанковому заводі та у львівській фірмі, у кількох військових представництвах у Києві, а також за місцями проживання учасників оборудки.

Вилучено військову продукцію, договори, фінансову документацію, які доводять неправомірне завищення вартості ремонтних робіт.

Триває досудове розслідування за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Читайте також:
СБУ заявляє про викриту оборудку на Житомирському бронезаводі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна