“Загроза для реформ”: посли G7 попередили про проблеми в разі відставки Смолія

 

Посли країн “Великої сімки” (G7) відреагували на заяву Якова Смолія про відставку з посади голови Національного банку України.

Заява послів з’явилася ввечері 1 липня у твітері, через кілька годин після повідомлення про те, що Смолій написав заяву.

“Незалежний Нацбанк – фундаментальне досягнення для України, що зменшило корупцію, сприяло зростанню й врятувало збанкрутілий банківський сектор. Підрив цієї надважливої інституції був би великим кроком назад і поставив би під загрозу надійність реформ України та їх підтримку“, – наголошують посли.

Як писала “Новинарня“, ввечері 1 липня пресслужба Національного банку повідомила, що голова НБУ Яків Смолій написав та подав на ім’я президента Володимира Зеленського заяву про відставку через “систематичний політичний тиск”.

Читайте також:
Смолій обговорив із Зеленським незалежність НБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна