Після карантину: до Туреччини прибули перші літаки з українськими туристами

 

У турецькій Анталії в ніч на 1 липня приземлилися два літаки з українськими туристами – вперше після тривалої перерви, зумовленої коронавірусним карантином.

Про це “Укрінформу” повідомив консул України в Анталії В’ячеслав Хоменко, який зустрічав туристів в аеропорту.

“321 пасажир прилетів двома рейсами авіакомпанії SkyUp, туроператор JoinUp із Запоріжжя та Харкова. Усі заходи безпеки в аеропорту дотримані, жодної людини з ознаками захворювання не було”, – розповів консул.

За його словами, після паспортного контролю та перевірки стану здоров’я всі прибулі українці вирушили до готелів.

Ще кілька рейсів очікуються цього дня із Києва – о 08:30, 08:35, 08:45, 15:20, а також один з Одеси – о 14:35.

Загалом аеропорт Анталії приймає 1 липня близько 30 рейсів – із різних міст Німеччини, а також зі столиць Данії, Великої Британії, Молдови, Казахстану тощо.

Як відомо, в ході послаблення карантинних обмежень Україна із 15 червня відновила міжнародні авіарейси до низки країн. Однак при цьому для українських туристів Євросоюз залишається закритим.
Літати до Туреччини без самоізоляції й тестування, лише з дотриманням необхідних вимог безпеки, українські туристи можуть із 1 липня. Також спрощені правила на в’їзд встановила курортна Албанія.

Читайте також:
Туреччина прийматиме українських туристів із 1 липня

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна