Італія прислала другу партію допомоги для підтопленого Прикарпаття

 

До Львова прибула друга партія гуманітарної допомоги від уряду Італії – обладнання та техніка для подолання наслідків стихійного лиха на Прикарпатті.

Про це повідомила пресслужба ДСНС України.

“У ніч з 30 червня на 1 липня у Міжнародний аеропорт “Львів” ім. Данила Галицького прибула друга партія гуманітарної допомоги від уряду Італійської Республіки. Рятувальники ДСНС розвантажили мотопомпи високої продуктивності для перекачування брудної води з комплектами рукавів, плаваючі мотопомпи, пересувні електростанції з кабельною мережею та освітлювальною щоглою, а також надувний човен з двигуном”, – розповіли в Держслужбі з надзвичайних ситуацій.

Це обладнання та техніка надійдуть для потреб постраждалих від паводків районів Івано-Франківської області.

У ДСНС нагадали, що вдень 30 червня у Львові приземлився перший рейс з Італії, на борту якого були пожежні рукави, захисні каски, гідрокостюми, бензопили, каркасні намети та інший реманент для підтопленої Івано-Франківщини.

Нагадаємо, інтенсивні опади 22-24 червня призвели до ускладнення паводкової обстановки у Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Найбільше постраждала Івано-Франківщина область, де загинули троє людей та ще одна особа зникла безвісти, також в області було затоплено понад 10 тисяч житлових будинків.

Уряд виділив майже 700 млн грн на першочергові кроки з ліквідації наслідків паводків на заході України.

Станом на ранок 1 липня на Західній Україні, за даними ДСНС, залишаються підтопленими 12 населених пунктів та 114 будинків; зруйновано 202,5 км автодоріг.

Читайте також:
Коронавірус: 20 українських медиків вилетіли в Італію допомагати лікарям

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна