Пішла до суду справа щодо полігону Дівички, де від міни загинули двоє військових

 

Військова прокуратура Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно з територіальним управлінням ДБР у м. Києві скерувала до суду обвинувальний акт стосовно капітана ЗСУ – старшого керівника стрільб на полігоні, де загинули два армійці, а четверо дістали важкі поранення.

Про це “Новинарні” повідомили в пресслужбі військової прокуратури Центрального регіону у вівторок, 30 червня.

“Слідством встановлено, що 4 серпня 2017 року під час проведення навчальних стрільб на території одного з військових полігонів, розташованого на Київщині, старший керівник стрільб не впевнився у відсутності перешкод для стрільби, а також під час стрільби належним чином не стежив за суворим дотриманням заходів безпеки та порядку виконання вогневих завдань згідно курсу підготовки артилерії. Вказаний капітан ЗСУ, не отримавши доповідь про вибуття військовослужбовців з командно-спостережного пункту, дав дозвіл мінометному розрахунку на постріл зі 120-мм міномету. Внаслідок цього відбулось пряме влучання у спостережний пункт, в якому знаходився особовий склад. Внаслідок розриву 120-мм міни 2 військовослужбовці загинули на місці та 4 отримали тяжкі тілесні ушкодження“, – нагадали в прокуратурі.

Орган досудового розслідування кваліфікував дії підозрюваного за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України (“Недбале ставлення до військової служби”, що спричинило тяжкі наслідки, в умовах особливого періоду).

“Обвинувальний акт відповідно до вимог ст. 291 КПК України скеровано до суду для розгляду по суті. Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 425 КК України передбачає для обвинуваченого покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до семи років”, – зазначили в прокуратурі.

Трагедія 4 серпня 2017 року сталася під час навчань на полігоні артбригади біля села Дівички в Переяслав-Хмельницькому районі Київської області. Тоді мінометна міна після пострілу влучила в укриття з військовими. Спершу повідомлялося про одного загиблого і п’ятьох поранених.

Читайте також:
Трагедія на Рівненському полігоні: розірвався міномет, багато загиблих і поранених

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна