“Треба готуватися до другої хвилі”, – Зеленський про коронавірус в Україні

 

Президент Володимир Зеленський вважає, що Україні варто готуватися до другої хвилі епідемії коронавірусного захворювання.

Про це він сказав під час селекторної наради щодо запобігання поширенню коронавірусу у вівторок, 30 червня, повідомляє офіс президента.

“На Закарпатті понад 70% ліжок медзакладів, які готувалися до першої хвилі епідемії, зайняті хворими. З такою динамікою треба готуватися до другої хвилі. Все ще сподіваюся, що нам вдасться оминути найгірший сценарій. Але медицина має бути готовою до всього“, – наголосив Зеленський.

Як доповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль, уряд готує лікарні до другої хвилі епідемії.

Повідомляється, що в медзакладах наявні ліжка для майже 30 тисяч хворих, а апаратів ШВЛ використовується небагато і вони є в достатній кількості.

У Кабміні також наголосили, що поки не збираються відновлювати роботу дитячих таборів.

Шмигаль нагадав, що серед регіонів за кількістю інфікованих на коронавірус десятий день поспіль лідирує Львівщина, де за добу 29 червня було виявлено 143 нові випадки зараження, троє людей померли.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 30 червня за весь час епідемії коронавірус було діагностовано у 44 334 українців, із них 19 115 одужали, 1159 — померли.

Читайте також:
63% українців вважають, що ситуація з коронавірусом погіршуватиметься

Київ усе ближчий до повернення жорсткого карантину, – Кличко

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна