До роковин загибелі Героя України Василя Сліпака у Львові відкрили мурал на його честь

 

У Львові в понеділок, 29 червня, відкрили величезний мурал на честь відомого оперного співака Василя Сліпака, добровольця “Правого сектору” з позивним “Міф”, який рівно чотири роки тому загинув у боях на Донбасі.

“Львів шанує своїх Героїв. Василь Сліпак – великий воїн та співак, який загинув за Україну. Вічна пам’ять і слава!”, – написав у фейсбуці міський голова Львова Андрій Садовий.

Як пише Zaxid.net, мурал під назвою “Наш Сліпак – вічний міф” розташований у центрі міста, на стіні будинку за адресою вулиця Дорошенка, 9.

У церемонії відкриття муралу взяли участь артисти Львівської державної академічної чоловічої хорової капели “Дударик”, вихованцем якої був Сліпак.

Фото: УНІАН

Присвячений Міфу мурал на Дорошенка став третім із шести муралів, які планують розмістити на багатоповерхівках Львова до кінця 2020 року в рамках проєкту “Генії з мікрорайонів: шість районів, шість муралів, шість особистостей.

Фото: УНІАН

Як повідомляла “Новинарня“, Василь Сліпак був солістом Паризької національної опери. У 2015 році пішов добровольцем на фронт, воювати за Україну на сході у складі ДУК “Правий сектор”.
29 червня 2016 року близько 6-ї години ранку в бою біля Луганського Василь загинув від кулі снайпера.
У квітні 2017 року тодішній президент Петро Порошенко вручив батькам Сліпака орден “Золота зірка” Героя України, яким Василь був нагороджений посмертно за виняткову мужність і героїзм.
У лютому 2018 року у прокат вийшов документальний фільм “Міф” про Василя Сліпака.

Читайте також:
У Львові митці напишуть сучасну оперу пам’яті Василя Сліпака

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.