Китайська компанія повідомила про успішне тестування вакцини від COVID-19 на людях

 

Китайська компанія China National Biotec Group (CNBG), яка займається розробкою вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2, повідомила про оптимістичні результати попереднього тестування однієї з вакцин на людях.

Про це CNBG повідомила 28 червня, пише The Economic Times.

Як зазначається в повідомленні компанії, результати попереднього тестування на людях однієї з можливих вакцин проти коронавірусу показали, що засіб може бути безпечним та ефективним.

Це вже друга розробка вакцини від цієї компанії, яка продемонструвала обнадійливі результати в результаті клінічних випробувань.

Як показали попередні випробування, досліджуваний препарат забезпечив високий рівень антитіл у всіх 1 120 здорових людей, які взяли участь у дослідженнях.

Китайським компаніям і дослідникам дозволено тестувати на людях у КНР та за кордоном вісім препаратів, які претендують на роль затвердженої вакцини. Це зробило Китай лідером у гонці з розробки вакцини проти нового коронавірусу, внаслідок пандемії якого вже загинуло понад 500 000 людей у всьому світі.

Раніше у червні компанія China National Biotec Group повідомила, що інший її препарат, розроблений підрозділом CNBG в Ухані (місті, з якого почалася пандемія COVID-19), також успішно забезпечив високий рівень антитіл в учасників випробувань. Тепер вакцина повинна довести свою ефективність під час 3-ї фази клінічних досліджень, в процесі якої її випробують на тисячах добровольців, перш ніж запустити у масове виробництво.

23 червня CNBG повідомила, що розпочинає 3-тю фазу клінічних досліджень своєї вакцини в Об’єднаних Арабських Еміратах, але не уточнила, про яку саме з кількох розробок ідеться.

Раніше представниця Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан повідомила, що станом на 26 червня 2020 року у світі існує 200 “кандидатів” на роль найбільш ефективної вакцини проти коронавірусу SARS-CoV-2, які перебувають на різних стадіях розробки й клінічних досліджень. Приблизно 15 із них уже проходять випробування на добровольцях.

Зазвичай процес розробки, клінічних досліджень і виробництва ефективної вакцини займає до 10 років. Але в нинішніх обставинах ВООЗ відводить на цей процес максимум 18 місяців.

Як писала “Новинарня“, станом на ранок 29 червня у світі було лабораторно зафіксовано 10,145 млн випадків зараження коронавірусом. Щонайменше 501 898 людей померли від ускладнень, викликаних COVID-19, понад 5,140 млн – одужали.

Читайте також:
Для розробки ефективних ліків і вакцини проти COVID-19 потрібно понад $31 млрд на рік, – ВООЗ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна