Більшість українців не схвалює діяльність Зеленського, – соціологія

 

Серед громадян України частка тих, хто не схвалює діяльність президента Володимира Зеленського, у червні 2020-го вперше за рік перевищила кількість тих, хто схвалює.

Про це свідчать результати соціологічного опитування КМІС, проведеного 20-23 червня.

Оцінюючи дії органів влади в травні-червні цього року, 38% респондентів відповіли, що схвалюють дії та заяви президента Зеленського (в травні таких було 47%).

Не схвалюють діяльність очільника держави 45% опитаних (порівняно з 37% у травні).

Різниця між часткою тих, хто схвалює дії та заяви Зеленського, і тих, хто не схвалює, вперше за останній рік стала від’ємною і становила мінус 7 відсоткових пунктів.

Графіка КМІС

При цьому оцінка діяльності Кабінету Міністрів та Верховної Ради у червні порівняно з травнем майже не змінилася.

Дії уряду схвалюють 23% опитаних (24% в травні), не схвалюють – 59% (61% в травні).

Графіка КМІС

Дії парламенту отримали схвальну оцінку від 21% респондентів (у травні таких було 22%) та несхвальну – від 62% (у травні – 65%).

Графіка КМІС

Опитування проводилося з 20 по 23 червня 2020 року методом CATI (телефонні інтерв’ю з використанням комп’ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибірка репрезентативна для дорослого населення (віком 18 років і старше) України. До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України – АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

В ході опитування проведено 2000 інтерв’ю. Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників близьких до 50%, 2,1% — для показників близьких до 25%, 1,4% — для показників близьких до 10%. Дані цього дослідження порівнюються с результатами попередніх опитувань КМІС.  

Читайте також:
Більшість українців вважає справедливими справи проти Порошенка, – опитування КМІС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна