В Одесі неонацисти намагалися підпалити мечеть, – СБУ

 

Служба безпеки України заявляє, що попередила в Одесі спробу неонацистської організації підпалити мечеть напередодні Дня кримськотатарського прапора та Дня Конституції України.

Про це в п’ятницю, 26 червня, повідомляє пресцентр української спецслужби.

Зазначається, що в межах розпочатого кримінального провадження оперативники спецслужби задокументували, що двоє неонацистів планували вчинити теракт, аби дестабілізувати суспільно-політичну ситуацію в Україні.

“У результаті проведеної спецоперації в ніч з 25 на 26 червня співробітники СБ України затримали у центрі Одеси двох учасників неонацистської організації під час спроби підпалу культової ісламської споруди із використанням двох пляшок із запалювальною сумішшю. СБУ встановила, що один із затриманих прибув до України після тривалого проживання в РФ”, – йдеться в повідомленні.

У ході проведення особистого огляду та обшуків за адресами проживання затриманих правоохоронці вилучили засоби підпалення, мобільні термінали та записники із доказами планування терористичного акту.

“До координації діяльності структури слідчі СБУ обґрунтовано підозрюють представників спецслужб РФ”, – підкреслили в спецслужбі.

Наразі фігурантів справи затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 258 Кримінального кодексу України. Триває досудове слідство.

Як інформувала “Новинарня“, минулого тижня СБУ заявляла, що викрила групу неонацистів на чолі з росіянином.
У нинішньому повідомленні речники пресслужби кажуть, що інцидент в Одесі стосується цієї ж групи.

Читайте також: 
У США затримали неонацистів, які готували теракти. Є слід Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна