“Допомога Схід” генерала Наєва надіслала гуманітарний вантаж для лікарень Донбасу

 

Гуманітарна ініціатива “Допомога Схід” доправила до районів проведення операції Об’єднаних сил вантаж на суму більш ніж 750 тисяч гривень. Допомогу отримали КП “Станично-Луганське територіальне медичне об’єднання” в Луганській області та обласна клінічна травматологічна лікарня в місті Лиман на Донеччині. У ці заклади передано медичні інструменти, одноразовий медичний одяг, набори для проведення хірургічних втручань, набори для передопераційної підготовки та промивки ран і засоби гігієни.

Як розповів командувач Об’єднаних сил Збройних сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв, започаткована ним гуманітарна ініціатива працює вже третій рік – із квітня 2018-го, коли генерал очолив ООС на Донбасі.
“Це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо допомоги вирішення нагальних проблем мирних мешканців Донецької та Луганської областей”, – цитує Наєва пресслужба КОС ЗСУ.

“Допомога Схід” передала до більш ніж 30 медичних закладів Донбасу загалом майже 70 тонн гуманітарних вантажів, переважно медичного призначення, на суму близько 19 мільйонів гривень. Крім того, напрямком її діяльності є надання допомоги соціально незахищеним людям, хворим, інвалідам, дітям, а також національно-патріотичне виховання дітей та молоді Донбасу.

“Достатньо пригадати випадок дворічної давнини, у розв’язанні якого ми брали активну участь, – розповів генерал Наєв. – У 2017 році хлопець із Мар’їнки внаслідок обстрілу отримав поранення ніг уламками снаряду. Він одразу отримав медичну допомогу в Мар’їнській центральній районній лікарні, але протягом року поранення нагадувало про себе, юнак відчував постійний біль у ногах, тому постало питання щодо необхідності подальшого лікування. 23 квітня 2018 року в рамках ініціативи «Допомога Схід», для належного лікування, його було направлено до Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні. Там йому надали безкоштовну висококваліфіковану медичну допомогу, курс спеціальних масажів та протибольових блокад. Згодом хлопець повернувся додому та зараз перебуває в доброму стані”.

За словами командувача, “підтримка мешканців Донбасу завдяки ініціативі «Допомога Схід» є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на території Донецької та Луганської областей”.

Ініціативу “Допомога Схід”, започатковану генералом Наєвим, підтримують Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України, асоціація “Медична та благодійна допомога Франція-Україна” та благодійний фонд “БО Проєкт Варнави”.

Читайте також:
На території двох областей посилили охорону інфраструктури через загрозу вторгнення РФ, – Наєв

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна