28 омбр повернулася на Одещину після 9 місяців війни: нагороди, нові гуртожитки, Положинський і освідчення в коханні

 

На Одещині відбулися урочистості з нагоди повернення із зони ООС до пункту постійної дислокації 28-ї окремої механізованої бригади ЗСУ імені Лицарів Зимового походу – в смт Чорноморське. Воїни 28 омбр виконували завдання в районі Мар’їнки і Красногорівки протягом більш як дев’яти місяців – із кінця серпня 2019-го.

Як повідомляє “Армія інформ”, на зустрічі з бійцями були присутні командувач військ оперативного командування “Південь” Ігор Палагнюк, представники обласної та місцевої влади, громадських та ветеранських організацій, духовенства, рідні та друзі.
Ще одним сюрпризом стало пісенне привітання від фронтмена гурту “Тартак” Олександра Положинського.

Захід проходив із дотриманням карантинних правил – польова форма з сорочками-поло була доповнена захисними медичними масками, інформує “Думська“.

Фото: Думська

“На військовій мапі операції Об’єднаних сил немає жодного району, у якому не виконувала б завдання ваша бойова частина, – зазначив командувач ОК “Південь” генерал-майор Ігор Палагнюк. – Яскравими сторінками в історію бригади вписані мужність і героїзм воїнів, які проявили незламний дух та жагу до перемоги під час виконання бойових завдань на Донецькому, Луганському та Маріупольському напрямках”.

Нині частина є найкращою у складі військ ОК “Південь”. 126 військовослужбовців цієї бригади нагороджені державними медалями та орденами. 71 із них – посмертно.

“Це була непроста ротація, дуже відповідальна ділянка, – розповів журналістам старшина Микола Нагорний, позивний “Добрий”. – Ворог став ще більш підлим, постійно працюють заборонена артилерія і снайпери. Втрати зараз інші, не такі, як в 2014-му. Тоді гинули від артилерійського вогню, зараз вбивають снайпери. Тиша, коли не знаєш звідки прилетить, страшніше, ніж канонада”.

Як повідомили “Новинарні” в пресслужбі бригади, пiд час цієї ротації загинуло 8 та було поранено 19 бійців.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять тих, хто не повернувся з війни, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Фото: Армія інформ

Нагороди за доблесну службу і пам’ятні грамоти від ОДА та обласної ради отримали 126 військовослужбовців.

Генерал Палагнюк наголосив, що робиться все можливе для поліпшення побуту військових у пункті постійної дислокації. За останній час здано в експлуатацію два гуртожитки поліпшеного типу, в яких нині й розмістився особовий склад, відремонтовано їдальню. На стадії завершення поточний ремонт двох казарм.

“Сюрпризом для нас всіх стало повернення в ППД і заселення в казарми поліпшеного типу. Враховуючи, що досі мені доводилось винаймати помешкання, це приємно вразило”, – поділився емоціями старший прапорщик Євгеній Доманський.

Фото: Армія інформ

Фото: Думська

Окрім нагороджень відзнаками і присвоєнь чергових військових звань, на святі не обійшлося без романтичної пригоди. Лейтенант Дмитро Кузьмиченко зробив пропозицію руки і серця своїй дівчині Олені Замрій. Вони познайомилися по інтернету, коли Дмитро перебував на фронті.

“Я вважаю, що це доля, і ці обставини дуже нас згуртували, – поділився закоханий офіцер. – Я щодня відчував підтримку Олени, навіть на відстані. Це велика титанічна робота жінки – чекати свого чоловіка із зони ООС, і я, не сумніваючись, вирішив просити її руки”.

Для самої дівчини пропозицію стало сюрпризом: “Я не знала, але я дуже довго його чекала, і не якихось дев’ять місяців, а всі свої 26 років”, – зізналася Олена, відповівши Дмитрові згодою.

А “цвяхом програми” стала пісня “Лицарський хрест” для бригади Лицарів Зимового походу від Сашка Положинського:

Читайте також:
На Донеччині від ворожої кулі загинув боєць 28 омбр Віталій Лімборський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна