ЄС привіз засоби захисту для більш як 50 українських лікарень

 

Євросоюз передав українським лікарням засоби захисту від коронавірусу.

Про це повідомило Представництво ЄС в Україні у вівторок, 23 червня.

Вантаж прибув до аеропорту “Бориспіль”.

“Європейський Союз, країни-члени та партнери ЄС об’єдналися для боротьби з COVID-19. У співпраці з представництвом Всесвітньої організації охорони здоров’я ЄС доставив в Україну засоби індивідуального захисту – маски, халати, окуляри та інші необхідні інструменти для захисту українських медичних працівників. В результаті, понад 50 лікарень по всій Україні тепер зможуть покрити свої місячні потреби в захисному оснащенні”, – розповіли в представництві Євроунії.

Зазначена допомога є частиною пакету підтримки ЄС у розмірі 190 мільйонів євро, “щоб допомогти Україні забезпечити свої невідкладні й короткострокові потреби під час кризи COVID-19”.

“У цей кризовий період усі країни-члени ЄС та інститути Європейського Союзу об’єдналися для боротьби з вірусом як у Євросоюзі, так і за його межами. ЄС простягає руку допомоги світові, і Україні також”, – сказав посол ЄС в Україні Матті Маасікас.

“Перемога над коронавірусом у довгостроковій перспективі передбачає спільну роботу. Одним із ключових наших партнерів у цьому є ВООЗ. У результаті цього співробітництва ЄС доставляє в Україну важливий вантаж індивідуального захисту для українських медичних працівників… Зараз, коли в Україні майже 6000 інфікованих – медпрацівники, ця допомога дуже своєчасна”, – сказав посол.

За словами Маасікаса, ЄС не лише доставляє захисні засоби до лікарень, а й прагне забезпечити належну підготовку його використання, підтримку, лабораторну і діагностичну спроможність, “щоб врятувати більше життів”.

Посол наголосив, що Євросоюз і ВООЗ будуть співпрацювати таким чином до кінця коронавірусної кризи.

Як інформувала “Новинарня“, станом на 24 червня в Україні зафіксовано 20 554 активні випадки COVID-19 (всього з початку епідемії діагностували  39014 випадків коронавірусної хвороби). Зокрема, захворювання підтверджено у 6243 медиків – 16% від загальної кількості.

Читайте також:
Через коронавірусні антирекорди МОЗ розгортає лікарні другої хвилі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна