На Донбасі сапери ЗСУ за пів року очистили від вибухонебезпечних предметів понад 130 га

 

Від початку року сапери Сил підтримки Збройних сил України в районі ООС очистили від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищили більше ніж 70 тис. вибухонебезпечних предметів.

Про це повідомив командувач Сил підтримки, полковник Микола Жирнов, передає “АрміяInform” у вівторок, 23 червня.

“Загалом до виконання таких завдань у державі залучено 180 груп розмінування ЗСУ. Зокрема, 29 груп беруть участь в Операції об’єднаних сил, а 39 – виконують завдання з очищення територій арсеналів, баз і складів, де трапилися надзвичайні ситуації. З початку 2020 року в районі проведення ООС очищено від вибухонебезпечних предметів понад 130 га площі, 116 км доріг, знищено понад 70 тис. вибухонебезпечних предметів”, – сказав він.

Також Жирнов зазначив, що на арсеналах, базах і складах очистили 3,5 га площі, підняли понад 8 тисяч вибухонебезпечних предметів, знищили – 44,5 тисяч.

За його словами, знешкодження вибухових пристроїв здійснюється на загальновійськових полігонах ЗС України та підривних полях військових частин.

“Крім того, в ООС для цього визначені місця, які погоджено з місцевими органами влади. Насамперед, це закриті кар’єри, що вже не функціонують”, – додав полковник.

Жирнов повідомив, що найнебезпечніші – підривні пристрої, встановлені на невилучення, чи невідомі конструкції –  їх за можливості знищують на місці.

“Міни частіше виявляють у районах, де відбувалися інтенсивні бойові дії. Протипіхотні міни виявляють найчастіше в лісопосадках на стежках, поряд з дорогами, протитанкові – на перехрестях польових доріг та на самих дорогах. Міни встановлені переважно у 2014-2015 роках, коли тривали активні бойові дії, але знешкоджують і міни, поставлені й пізніше”, – пояснив він.

Як інформувала “Новинарня“, українська сторона СЦКК повідомила, що окупанти мінують ділянку розведення, а на полігонах та летовищах розміщують важке озброєння.

Читайте також:
Обпечене обличчя, поранені кінцівки: у Дніпрі рятують сапера, який підірвався під Новотошківським

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна