Обпечене обличчя, поранені кінцівки: у Дніпрі рятують сапера, який підірвався під Новотошківським

 

У Дніпропетровській обласній клінічній лікарні імені Мечникова медики продовжують рятувати життя сапера, який 19 червня підірвався поблизу Новотошківського.
25-річному Роману, який родом з Донеччини, доведеться пережити кілька операцій з порятунку зору.

Про це в коментарі журналістам повідомив головний лікар закладу Сергій Риженко, передає “Армія.Інформ”.

За словами головлікаря, 19 червня до Мечникова надійшло троє бійців з мінно-вибуховими пораненнями. Їм надавали допомогу: обробляли рани, проводили діагностику. Згодом двох воїнів для подальшого лікування перевели до військового госпіталю.

“Найважчих поранень зазнав 25-річний сапер Роман. Він родом із Донецької області. Пацієнт надійшов з важким опіком обличчя, пораненнями рук та ніг. Він у тяжкому стані перебуває у відділенні політравми лікарні Мечникова. Нині воїну надають кваліфіковану медичну допомогу. Є добра позитивна динаміка, але в хлопця дуже обпечене обличчя. Нашим офтальмологам доведеться зробити йому низку операцій з порятунку зору. Сподіваємося, він обов’язково збереже частину зору. Це дуже важливо, бо інвалідність по зору – одна з найважчих”, – каже Риженко.

Зазначається, що військовий – притомний, може розмовляти. Звання – сержант, на фронті – з 2014 року. На його рахунку – тисячі знешкоджених ворожих боєприпасів.

Він розповів, що того дня, 19 червня, вони у складі групи військовиків проводили інженерну дорозвідку місцевості в районі проведення ООС.

“Під час виконання завдання натрапили на мінне поле противника. Ми підозрювали, що саме в тому місці можуть бути міни, тому одразу приступили до роботи. Я виявив протипіхотну міну. Через твердість ґрунту, щільність та глибину надсадженості мін вдалося витягнути одну з них. Проте, як виявилося, інша міна “сиділа” ще глибше. Виходить, що ймовірно я мав підколупнути під міну, але так сталося, що врізався в неї. Пролунав вибух”, – пригадує сержант.

За словами сержанта, такі протипіхотні міни вироблені в Російській Федерації.

“Це відомий факт. Міни, які підступно встановлюють окупанти, заборонені міжнародними конвенціями”, – каже сапер.

Як інформувала “Новинарня“, 19 червня під час проведення інженерної дорозвідки під Новотошківським внаслідок розриву міни двоє військовослужбовців Об’єднаних сил зазнали поранень.
Військовослужбовцям надали першу медичну допомогу й евакуювали до лікувального закладу в Дніпро.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна