На Волині попрощалися з полеглим під Торецьком морпіхом 503-го обмп Іллею Струком

 

На Волині на кладовищі села Льотниче Володимир-Волинського району поховали загиблого у зоні ООС на Донеччині, старшого матроса 503-го окремого батальйону морської піхоти ВМС ЗСУ Іллю Струка.

Про це у понеділок, 22 червня, повідомляє АрміяInform.

Гранатометникові Струку назавжди залишиться двадцять чотири.

“Він був сповнений мрій та планів, прагнув пов’язати і подальше життя з армією, збирався створити родину. Не судилося… Щирий, набожний, компанійський і відповідальний. Ілля ніколи не шукав відмовок, а брав і робив – завжди був готовий прийти на допомогу”, − розповідають про полеглого бійця побратими.

Як зазначив заступник військового комісара Волинського обласного військкомату  підполковник Ігор Підлісний, тіло героя зі сходу на захід країни доправили співробітники гуманітарного проєкту Збройних Сил України “Евакуація − 200”.

Фото: АрміяInform

Фото: АрміяInform

“Аби вшанувати пам’ять Іллі Струка, на Волині було оголошено дводенну жалобу: державні прапори приспущені, розважальні заходи перенесли. Військовослужбовці Збройних сил України, представники органів державної влади та місцевого самоврядування, містяни віддали шану захиснику України. Наше спільне завдання − не забувати про родини воїнів та надзвичайно високу ціну, яку платять військові для мирного неба нашої держави”, − зауважив офіцер.

На малій батьківщині тіло героя зустрічали волонтери, ветерани АТО та чинні військові.

Фото: АрміяInform

Колона проїхала від Цуманського перехрестя – кордону між Рівненською та Волинською областями − до майдану Театрального, що в Луцьку. Тут, за участю представників громадської організації “Військові капелани Волині” православної церкви України, відбулась панахида та ритуал прощання.

Ілля Струк загинув 17 червня, внаслідок ворожого обстрілу під час виконання бойового завдання у зоні ООС під Торецьком.

Читайте також:
Чотири загиблі герої травня: імена, обличчя й історії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна