У Чернівцях презентували виставку фото медиків, які лікують хворих на COVID-19

 

До Дня медика у Чернівецькій обласній адміністрації до Дня медика презентували виставку “Подих” – про медпрацівників, які борються з коронавірусом.

Виставка складається з 20 найкращих світлин фотографа Максима Козменка, повідомляє “Укрінформ“.

“Ця виставка є відображенням того проєкту, який робився у квітні, в пік пандемії. Своїми фотографіями я намагався показати лікарів безпосередньо під час їхньої роботи із хворими на COVID-19. Без жодних постановочних кадрів, просто показати те, що відбувається у цих відділеннях лікарень насправді”, – розповів Козменко.

За словами фотографа, пройти в лікарняні відділення часом було непросто.

“Один лікар у Сторожинецькому інфекційному відділенні казав: «Ви що, з глузду з’їхали? Туди пускати не можна, це небезпечно». Але коли я пояснював йому, що роблю ці знімки заради лікарів, щоб показати, як усім там насправді важко, то ставлення до моєї роботи змінювалося”, – каже автор виставки.

Максим Козменко. Фото: Віталій Олійник/Укрінформ

В експозицію увійшли світлини з інфекційних відділень Буковини: Кіцманської, Новоселицької і Сторожинецької лікарень, реанімаційного відділення Глибоцької райлікарні та Чернівецької вірусологічної лабораторії.

Щоб відзняти ці фото, Козменко працював у медзакладах близько тижня, а потім сумлінно відбув кількатижневу самоізоляцію. Під час якої не бачився навіть із сім’єю – дружиною та двома малими дітьми.

Фотограф розповідає, що хотів у своїх світлинах передати стомленість, змученість лікарів.

“Бо бачив їхні очі в кінці зміни, бачив, як їм нелегко боротися не лише з цим вірусом, а й із тими умовами, в яких доводиться працювати. Наприклад, в інфекційному відділенні Новоселицької лікарні просто жахливі умови для роботи лікарів та лікування пацієнтів, їх практично немає. Ті обшарпані стіни ще більше пригнічують пацієнтів. Але лікарям у таких умовах доводиться не лише працювати, а й виліковувати важкохворих”, – зауважив Козменко.

На його думку, ці фото “допоможуть людям, які втомилися від коронавірусу і карантину, пригадати, що небезпека нікуди не зникла, вона поруч” і кожен із нас у будь-який момент може опинитися на лікарняному ліжку.

Після презентації виставки у приміщенні Чернівецької ОДА фотографії розмістять на літніх майданчиках по вулиці Ольги Кобилянської в Чернівцях.

Як писала “Новинарня“, станом на 19 червня у Чернівецькій області зафіксовано 4268 випадків інфікування коронавірусом. З них 1534 людини вже одужали і 171 – померли.

Фото: Віталій Олійник/Укрінформ

Читайте також:
В Україні ще 841 хворий із коронавірусом – другий добовий показник за весь час. ДИНАМІКА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна