Бойовики на Донбасі відмовляються налагодити нормальну роботу КПВВ

 

Бойовики на Донбасі й надалі відмовляються пропускати людей через КПВВ на лінії розведення.

Про це 20 червня повідомив начальник управління організації прикордонного контролю адміністрації Держприкордонслужби Юрій Лисюк, передає “Радіо Свобода”.

За його словами, від 10 червня, за рішенням командувача Об’єднаних сил, два контрольні пункти в’їзду-виїзду було відкрито – “Станиця Луганська” в Луганській області та “Мар’їнка” в Донецькій області.

Представник ДПСУ зазначив, що на КПВВ “Станиця Луганська” людей пропускають лише два дні на тиждень – у середу та суботу, за узгодженими списками.

“Якщо у цих списках громадян немає, то навіть з гуманітарною метою – на похорони, на лікування, провідати рідних, пропуск не здійснюється”, – зауважив Лисюк.

Відмову пропускати громадян бойовики пояснюють своїми карантинними заходами.

Від початку карантину через “Мар’їнку” бойовики пропустили лише 26 осіб, а через пішохідний КПВВ “Станиця Луганська” – 644 особи.

Нагадаємо, через карантинні заходи рух на КПВВ на межі з ОРДЛО був обмежений обома сторонами з 22 березня.

У Донецькій області є загалом чотири пункти пропуску – “Майорськ”, “Мар’їнка”, “Новотроїцьке” та “Гнутове” (автомобільні), в Луганській області – один КПВВ, “Станиця Луганська” (пішохідний).

Читайте також:
Спецпредставниця ОБСЄ в ТКГ закликала продовжити роботу для відновлення роботи КПВВ на Донбасі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна