Рішення Н4 не виконуються, попри конструктив України, – ЄС

 

Через пів року після “нормандського” саміту в Парижі реалізовано занадто мало узгоджених на ньому кроків, попри конструктивний підхід керівництва України.

Про це йдеться у заяві Євросоюзу щодо агресії Росії проти України та незаконної окупації Криму, оприлюдненій у четвер, 18 червня, під час онлайн-засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, повідомляє “Укрінформ“.

“Минуло шість місяців з часу нормандського саміту у Парижі, коли лідери Росії, України, Франції та Німеччини домовились про низку кроків, необхідних для виконання Мінських домовленостей, включаючи повне та всеохоплююче припинення вогню. На жаль, окрім продовження дії закону “Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей” та двох обмінів пов’язаних із конфліктом в’язнів, замало було досягнуто попри конструктивний підхід українського керівництва”, – йдеться в заяві ЄС.

Натомість у Євросоюзі звернули увагу на те, що жертв конфлікту, як і руйнувань будівель та інфраструктури, з кожним днем на Донбасі стає все більше, оскільки повного припинення вогню так і не вдалося досягти.

“Ця негативна тенденція підкреслила нагальність та необхідність досягнення всебічного припинення вогню, що є життєво важливою умовою мирного врегулювання конфлікту та повного відновлення суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів”, – зазначається в заяві.

Читайте також:
Кулеба анонсував “нормандську зустріч” на рівні міністрів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна