Рада призначила Романа Абрамовського міністром екології

 

Верховна Рада призначила Романа Абрамовського міністром захисту навколишнього середовища і природних ресурсів України.

За таке рішення в п’ятницю, 19 червня, проголосували 264 народні депутати.

  • “Слуга народу” – 227 голосів;
  • ОПЗЖ – 1 голос;
  • “Батьківщина” – 1 голос;
  • “За майбутнє” – 9 голосів;
  • “Довіра” – 17 голосів;
  • позафракційні депутати – 9 голосів.

“Роман Абрамовський діючий заступник міністра енергетики і захисту довкілля. Працює на цій посаді з жовтня 2019 року, має надзвичайно успішний досвід як в бізнесі, так і в державній службі, державному управлінні. Після наших співбесід і консультацій було принято рішення, що він візьме на себе таку відповідальність за екологію України”, – сказав під час представлення кандидата прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Сам Абрамовський пообіцяв після призначення у найближчий термін представити покроковий план, який буде стосуватися програми діяльності уряду.

Що відомо про Абрамовського

Роман Абрамовський народився в 1973 році в місті Комсомольську-на-Амурі, що в Хабаровському краї Росії.

Закінчив Київський національний університет внутрішніх справ.

Абрамовський в лютому-вересні 2015 року обіймав посаду заступника міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Також він був генеральним директором ПРАТ “Укрстальконструкція” (Київ), першим заступником голови правління ВАТ ЕМЗ “Металіст”. Заступником голови Минекоенерго його призначили в жовтні 2019 року.

У 2013-2014 роках був штатним помічником народного депутата Олександра Бобкова (мажоритарник, Партія регіонів, ексдиректор Горлівського коксохіму).

Абрамовський — співвласник великого бізнесу “зеленої енергетики”. Він стверджує, що його місія – “розвиток зеленої енергетики”.

Водночас Абрамовського пов’язують із Сергієм Тарутою, який використовує “Ріола Модуль ЛТД” переважно для того, щоб перенаправляти замовлення з орбіти “Індустріального союзу Донбасу”.

Читайте також:
Рада призначила Ткаченка міністром культури та інформаційної політики

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна