Доба ООС: важка артилерія на обох напрямках, один воїн ЗСУ загинув, один – поранений

 

Упродовж 18 червня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню.

Окупанти обстріляли наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, снайперської та стрілецької зброї, повідомили у пресцентрі штабу ООС.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), неподалік Авдіївки ворог в обідню пору та неодноразово у вечірній час застосував проти укрвїнських воїнів міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

Також за темної пори доби біля цього населеного пункту агресор задіяв снайперську зброю.

По українських захисниках, які виконують завдання в передмісті Мар’їнки загарбники чотири рази вели вогонь з ручних, автоматичних протитанкових і підствольних гранатометів та стрілецької зброї.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” (Луганський напрямок), поблизу Кримського противник зранку випустив сім мін із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а у другій половині дня двічі обстріляли позиції ЗСУ з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Поруч із населеним пунктом Оріхове, російські найманці тричі відкривали вогонь по українських захисниках з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один український захисник загинув, ще одного воїна поранено.

За даними розвідки, 18 червня українські оборонці знищили одну ворожу військову вантажівку та склад боєприпасів на мінометній позиції загарбників.

Від початку поточної доби, станом на 7:00, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Північ” російські збройні формування обстріляли українські позиції із гранатометів різних систем та стрілецької зброї поблизу Кримського.

Також противник застосував міномети калібру 82 мм на підступах до Шумів.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

Читайте також:
Під Торецьком загинув старший матрос Ілля Струк із 503-го обмп

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна