Терорист і “ексміністр оборони ДНР” Гіркін шукає нову роботу

 

Російський бойовик, колишній “міністр оборони ДНР” Ігор Гіркін заявив, що змушений звільнитися з теперішнього місця праці в РФ і шукати нову роботу.

Про це Гіркін повідомив у соцмережі “Вконтакте” в четвер, 18 червня.

“Починаю шукати нову роботу. На теперішній мені (за всієї поваги) повідомили, що ризикувати заради мене всією фірмою (з сотнями працівників) більше не можуть”, – написав він.

“Навіть в роіссі розуміють зашквар фЕсЕбЕшника гіркіна-стрєлкова”, – прокоментував офіцер ЗСУ, блогер-аналітик Анатолій Штефан у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, 16 червня офіс генпрокурора повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни бойовикові, колишньому “міністру оборони ДНР” Ігореві Гіркіну (Стрєлкову) і оголосив його у розшук.

Слідчі встановили, що з 17 по 19 квітня 2014 року Гіркін зі спільниками розшукував та викрадав на території Донецької області патріотично налаштованих українців, яких потім утримували в спеціальній будівлі у Слов’янську, катували, били, різали ножем та “застосовували інші насильницькі дії, спрямовані на спричинення сильних фізичних та моральних страждань з метою помсти за проукраїнську позицію”.

Женевська конвенція забороняє катування та вбивство цивільного населення, недотримання цих правил є порушенням законів та звичаїв війни.

Згідно з Кримінальним кодексом України, Ігорю Гіркіну за це загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Читайте також:
Гіркін – людина на підхваті в ФСБ, яка говорить те, що їй дозволено

“Чи не пора йому взяти інтерв’ю в Бузини?” Реакція соцмереж на ефір Гордона з Гіркіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна