Офіс генпрокурора оголосив у розшук “ексміністра оборони ДНР” Гіркіна

 

Офіс генпрокурора повідомив про підозру в порушенні законів та звичаїв війни бойовикові, колишньому “міністру оборони ДНР” Ігореві Гіркіну (Стрєлкову).

Про це у вівторок, 16 червня, поінформували в пресслужбі ОГП.

“Підозрюваного оголошено в розшук, судом надано дозвіл на його затримання з метою приводу до суду для розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою”, – йдеться в повідомленні.

Слідчі встановили, що з 17 по 19 квітня 2014 року Гіркін зі спільниками розшукував та викрадав на території Донецької області патріотично налаштованих українців, яких потім утримували в спеціальній будівлі у Слов’янську, катували, били, різали ножем та “застосовували інші насильницькі дії, спрямовані на спричинення сильних фізичних та моральних страждань з метою помсти за проукраїнську позицію”.

“На виконання наказів підозрюваного, підпорядковані йому бойовики умисно позбавили життя щонайменше трьох осіб, яких незаконно утримували та катували”, – зазначають прокурори.

Женевська конвенція забороняє катування та вбивство цивільного населення, недотримання цих правил є порушенням законів та звичаїв війни.

Згідно з Кримінальним кодексом України, Ігорю Гіркіну за це загрожує від 10 до 15 років позбавлення волі або довічне ув’язнення.

Нагадаємо, інтерв’ю колишнього ватажка бойовиків Ігоря Гіркіна Дмитрові Гордону долучать до матеріалів справи про авіакатастрофу рейсу MH17 над Донбасом.

Як інформувала “Новинарня“, підозрюваним у збитті літака рейсу MH17 не надали імунітет учасників бойових дій.

Читайте також:
Гіркін – людина на підхваті в ФСБ, яка говорить те, що їй дозволено

“Чи не пора йому взяти інтерв’ю в Бузини?” Реакція соцмереж на ефір Гордона з Гіркіним

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна