Рада підтримала скасування обов’язкової ДПА для випускників

 

Верховна Рада в четвер, 18 червня, ухвалила за основу і в цілому президентський закон “Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань завершення 2019/2020 навчального року” (законопроєкт №3669).

Як передає “Новинарня“, закон підтримали 356 народних депутатів і доручили 358-ма голосами “за” Голові Верховної Ради невідкладно підписати документ і передати його на підпис главі держави.

Закон установлюватиме, що у зв’язку зі здійсненням заходів, спрямованих на запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), здобувачі освіти, які завершують здобуття повної загальної середньої освіти у 2019/2020 навчальному році, звільняються від проходження державної підсумкової атестації.

Проєкт передбачає зміну норми Закону України “Про освіту” щодо визначення урядом в умовах карантину тривалості навчального року, а також надання учням (студентам), які завершують здобуття повної загальної середньої освіти, права вибору виду оцінювання їхніх результатів навчання – шляхом річного оцінювання, або державної підсумкової атестації, або державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Під час презентації законопроєкту представник президента у Верховній Раді, перший заступник голови парламенту Руслан Стефанчук наголосив, що ці ініціатива “жодним чином не спрямована на скасування ЗНО”.

Читайте також:
ЗНО залишається обов’язковим для вступників, його не скасовують, – освітній омбудсмен

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна