Випускники ХНУПСу захищали дипломи англійською мовою

 

Усі випускники Харківського національного університету Повітряних сил імені Івана Кожедуба захищали свої дипломні роботи англійською мовою.
Це – необов’язкова вимога, таким було рішення курсантів випускного курсу.

В усіх майбутніх офіцерів рівень знань з англійської мови не нижчий за СМР-2, передає “Армія.Інформ”.

Зазначається, що понад  600 хлопців і дівчат під час фінальних іспитів, що нині тривають у ХНУПСі, захищали магістерську роботу англійською мовою.

“Знати англійську — це круто, корисно в житті та є запорукою просування службовими сходинками”, – коментує цьогорічна випускниця ХНУПС старший солдат Марія Азізова, яка в підсумку почула від екзаменаторів: “Five!”.

За словами заступника начальника університету з навчальної роботи полковника Костянтина Васюти, протягом декількох останніх років у видовому виші знання іноземної мови переведено з категорії “престижно” до рівня “обов’язково”.

“100 % цьогорічних наших випускників захищають свої магістерські роботи англійською мовою. До речі, наші старші начальники не вимагають цього”, — пояснив офіцер.

Протягом п’яти років майбутні льотчики, вартові неба та фахівці з інших військових спеціальностей провели чимало часу на кафедрі іноземних мов.

Окрім планових занять, там було організовано низку факультативних чи різного масштабу олімпіад. Усе це посприяло кращому засвоєнню хлопцями та дівчатами мов європейських країн.

“З кожною групою курсантів викладачі англійської вивчали специфіку їхнього роду військ, а під час підготовки до захисту магістерських робіт надали випускникам усіляку допомогу. І це, як бачимо, дало добрі результати”, – розповіла завідувачка кафедри іноземних мов Інна Ребрій.

Читайте також:
У курсантів ХНУПС забрали смартфони, щоб не допустити користування соцмережами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна