Російській телеведучій Варнаві, яка гастролювала в Криму, дозволили в’їзд в Україну

 

Російській телеведучій, учасниці російського Comedy Woman Катерині Варнаві, яка гастролювала в анексованому Криму, скасували заборону на в’їзд в Україну.

Про це йдеться в указі, опублікованому на сайті Міністерства культури України, інформує видання “Крим.Реалії”.

Так, в указі від 18 березня 2020 року, який був підписаний в.о. голови відомства Світланою Фоменко, повідомляється, що “Катерина Варнава виключена зі списку осіб, які становлять загрозу для національної безпеки України”.

Варанава ще ніяк не прокоментувала рішення Мінкульту.

Водночас голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров обурився цим рішенням.

“Емоції у мене зашкалюють, сказати, що обурений, це значить нічого не сказати… Можу тільки здогадуватися, яких епітетів будуть удостоєні ті, хто в черговий раз плює в обличчя всім, хто захищає територіальну цілісність України на фронті, зберігає відданість Україні в російських в’язницях, чинить опір російським окупантам у Криму”, – написав Чубаров на своїй сторінці у фейсбуці.

Раніше Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ “Новий канал” до Служби безпеки України та Міністерства культури, молоді та спорту України щодо заборони на в’їзд учасниці російського Comedy Woman Катерині Варнаві.

Як інформувала “Новинарня“, в травні 2017 року повідомлялося про те, що Служба безпеки України заборонила в’їзд в Україну Катерині Варнаві.
Прессекретар СБУ Олена Гітлянська тоді зазначила, що рішення діятиме п’ять років.

У 2019 Державне агентство України з питань кіно заборонило на території країни демонстрацію і поширення низки фільмів, у яких знімалася Варнава. В одному з них (фільм 2012 року “Вісім перших побачень”) з російської телеведучою та актрисою Катериною Варнавою також знімався чинний президент України Володимир Зеленський.

Як повідомляють ЗМІ, учасники Comedy Woman співали пісню про президента Росії Володимира Путіна під час концерту в анексованому Криму в 2016 році.

Читайте також:
СБУ заборонила в’їзд до України лідеру КПРФ Зюганову і музиканту Фадєєву

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна