Рада підтримала звіт ТСК щодо нападів на Гандзюк та інших активістів

 

Верховна Рада прийняла звіт Тимчасової слідчої комісії щодо розслідувань нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів у 2017-2018 роках.

За відповідне рішення проголосували 307 народних депутатів під час засідання в середу, 17 червня.

Згідно з постановою, звіт ТСК мають оприлюднити у газеті “Голос України”, а також направити президенту, голові Верховної Ради, прем’єр-міністру, офісу генпрокурора, СБУ, МВС, Нацполіції – для розгляду й реагування в межах компетенції.

Усі вони, крім голови держави, повинні у двотижневий термін поінформувати Верховну Раду за наслідками розгляду матеріалів Тимчасової слідчої комісії.

“У зв’язку із систематичним саботажем розслідувань нападів на громадських активістів в Україні, Тимчасова слідча комісія вважає за необхідне звернути увагу Кабінету міністрів, офісу генерального прокурора, Національної поліції, Служби безпеки України на необхідність проведення повного та всебічного розслідування із дотриманням законних строків за фактами нападів на громадських активістів”, – констатує документ ВР.

Офісу генпрокурора рекомендовано:

Вжити заходи реагування за фактами наведеними у звіті Тимчасової слідчої комісії.

  1. Посилити нагляд за дотриманням законності у роботі Національної поліції України, своєчасно реагувати на всі випадки порушень закону та вживати необхідні заходи реагування у випадку невиконання приписів прокурора.
  2. Здійснюючи нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях, проводити перевірки про можливі порушення законодавства, що містяться у скаргах, зверненнях чи надходять із будь-яких джерел.
  3. Поновити досудове розслідування у кримінальному провадженні та №22019000000000215 від 12 липня 2019 року за підозрою Мангера В.М. та Левіна О.О. у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 121 КК України.

На засіданні Верховної Ради планують згодом заслухати генпрокурора, керівництво Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції – з питань розслідування відомостей щодо нападів на Катерину Гандзюк та інших громадських активістів.

Як інформувала “Новинарня“, у грудні 2019 року Рада створила ТСК для контролю за розслідуванням нападів на Гандзюк й інших активістів.

Читайте також: 
ОГП та СБУ не прийшли на засідання ТСК щодо нападів на Гандзюк та громадських активістів, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна